Neden yoga yapıyorum ? Youtube kanalı tavsiyesi ''Yoga With Adriene''

Çarşamba, Şubat 10, 2016



   
Önceden yoga denilince çoğu insan gibi benim de aklıma, bağdaş kurulan, eller dizlerde, gözler kapalı pozisyonlar ya da bacağını kafandan geçirdiğin kolunu başka bir tarafına doladığın zor hareketler gelirdi.Herkesin yapamayacağını, çok zor hareketlerin olduğunu,eğitmenle yapılması gerektiğini düşünürdüm yani bana uzak bir spor/meditasyondu.

   Bir gün yine çalışma masamda çok oturmaktan,okulda oturmaktan,dışarda oturmaktan,devamlı telefona bakmaktan dolayı omuzlarımda kulunçlar,boyun ağrıları,sırt ağrıları olmaya başladı nerdeyse her gün bir yerim ağrıyordu.Bir gün yine Youtube'da gezinirken ''Yoga with Adriene'' kanalını buldum.Oturduğum yerden izledim videolardan birini hiç komplike bir tarafı yok çok anlaşılır bir şekilde anlatıyor ve yapıyor.Ben de denedim hemen,bütün hareketleri gayet kolay yapabiliyorum ve her hareket eklemlerimi,kaslarımı öyle bir rahatlatıyor ki belli yani 5 bin yıllık bir tarihi olan bir şey yapıyorum :) Meğer tam aradığım şeymiş yoga.

   Yoganın tarihçesinden bahsetmeyeceğim işte enerji merkezleri, felsefesi ben pek bunlarla ilgilenmedim ama ilginizi çekerse araştırabilirsiniz.Benim yoga yapmamın tek nedeni yaparken ya da yaptıktan sonra ağrılarıma çok iyi gelmesi,günün yorgunluğunu alması, kasılan kaslarımı gevşetmesi.

   Fizyolojik olarak bir sürü faydası var,bununla ilgili bir sürü makale,yazı var merak ederseniz buraya kısa bir yazı koydum.Sadece bir kere denemenizi istiyorum kendinize bakın bir faydasını görmediyseniz yapmayın gördüyseniz devam edin.Yarım saat ya da 40 dakikalık sürede, günün koşuşturmasından ya da düşüncelerimizin hızından sıyrılıp yavaş yavaş hareket ettiğimiz ve sadece vücudumuza odaklandığımız ve kendimizi düşündüğümüz o yarım saat çok değerli.Kanıtlanmış fizyolojik faydalarının yanında insana sabretmeyi dahi öğretiyor.Allah her şeyi o kadar mükemmel yaratmış ki bizim de o mükemmel olan sistemi tanımamız,vücudumuzla ve kendimizle ilgilenmemiz bir şeyler yapmamız ve devamlı öğrenme halinde olmamız gerekiyor diye düşünüyorum.
   En çok yaptıklarımdan bir kaç tane koyacağım aşağıya siz de kanalı ziyaret edip istediğiniz videodan başlayabilirsiniz sadece bir deneyin.Ayrıca çok eğlenceli ve yapmak için ekstra hiç bir şeye ihtiyacınız yok.
*(Tabi ki yapmamanız gereken pozisyonlar olabilir bir rahatsızlığınız varsa önce doktorunuza danışın)
   Benim yapmamdaki en büyük etken sırt ve boyun ağrılarım o yüzden onunla ilgili videolar koydum,kanalda bir sürü şey için farklı farklı videolar var,lütfen inceleyin istediğiniz birinden başlayın.Benim 2016 hedeflerimden biriydi düzenli yoga yapmak çünkü mottolarımızdan biri ''do more of what makes you happy''.


   Sırt ağrısı için yoga 


Boyun ve omuz ağrıları için yoga


   Yoga hakkında ne düşündüğünüzü ,denemek isteyip istemediğinizi bana aşağıda mutlaka yazın.Yaptığınız sporları da benimle paylaşabilirsiniz ki bana da başka bir fikir olsun.
                  
                                                          Yoga With Adriene
        
 Bir sonraki yazımda görüşmek üzere sağlıklı,mutlu günler :)




You Might Also Like

22 yorum

  1. Merhaba blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takibe aldım ben de bekliyorum :) nisanmeyvesi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Kuzi bilirsin zaten ben meraklıyımdır ögrencilere sinirimi yogayla atıyorum ben. Ardından yarım saatte pilates çok iyi geliyor bana.okuldan sonra yeni bir güne başlıyorum sanki :) ♡

    YanıtlaSil
  3. merhaba :) yoga benimde iki sene önce başlayıp çok sevip devam ettiremediğim birşeydi ama bu yazıdan sonra 2016 hedeflerime bende koyuyorum ;) kesinlikle düzenli yapılması gerekiyor ve mucize faydaları oluyor. Buarada blog keşif etkinliğinden geldim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz :)) nasil bir sey oldugunu anlamak icin sadece bir kere yapmak gerekiyor dediginiz gibi,duzenli yapmak onemli ama haftada 1 bile yapilsa hayat kalitesini gercekten yukselten bir spor.sagliga bir cok etkisi oldugu gibi fizigi de guzellestiriyor :))

      Sil
  4. merhaba, keşif etkinliği le geliyorum, takipteyim sizi de beklerim http://tupbebekseruven.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Geçenlerde üye olduğum spor salonunda katıldım ilk yoga dersine. Basit gibi geldi egzersizler ama bir kaç gün kaslarımın acıdığını hissettim. Çok çalıştırmış aslında kaslarımı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bildiğim kadarıyla bütün kasları çalıştıran tek egzersiz.

      Sil
  6. Merhabalar :) iadeyi ziyaret yaparak bende sizi takip ettim :) Çok güzel yazı olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :))Beğenmene çok sevindim.Teşekkürler :)

      Sil
  7. Merhaba blog keşfinden geldim takipteyim blogumada beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin, ben de takibe aldım blogunu :)

      Sil
  8. Gerçek hayat için yoga diye bir kitaba baka baka yapmaya çalıştım bir aralar.Gerçekten insanı dinlendiriyor keşke zaman bulup yapabilsem :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kanal sayesinde daha kolay bir şekilde tekrar başlayabilirsin :)))

      Sil
  9. Bloguna bakiyim dedim ve birden karşıma yoga cikti ve cok mutlu oldum cunku 3 senedir yoga yapiyorum ve hic yapan birisiyle karsilasmamistim yazin mukemmel olmus

    YanıtlaSil
  10. Ablamın kanalları :) sırf yoga minderi filan aldı bu kanalları izlemekten. Ben sadece onu izliyorum inşallah birgün başlarım ;)

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç cevap verebildiğim için üzgünüm :( Yaa ne güzel benim henüz bir minderim falan yok ama bir ara watsons a bile gelmişti yoga matı :)) Renkli renkli çok güzeller.Umarım istiyorsan eğer en kısa zamanda başlarsın.

      Sil
  11. Diğer yazınıza nazaranla bu yazınız daha açıklayıcı olmuş.Tekrar teşekkürler ^^

    YanıtlaSil