Otacı | Bitki Özlü Şampuan - 10 Bitkili

Perşembe, Ekim 20, 2016



Size bugün kullanmaktan zevk aldığım, saçlarımın da çok sevdiği temiz içerikli şampuanlarımdan bahsedicem. İki çeşidini bloga yazmayı düşünüyorum,bugün biriyle başlayayım. Neredeyse her çeşidini denedim ama saçlarım normalden yağlıya dönük olduğu için normal, yağlı saçlar için olanları tercih ettim genelde.En çok satın aldığım da bu 10 bitkili olan.Ben saç ve vücut ürünlerinin arkasını okumayı çok severim, bu sefer de öyle yapıcam.Yazılanlarla benim gözlemlerimi karşılaştırıcam.Umarım faydalı olur sizin için.
  
 Adaçayı, nane, melisa, biberiye, mersin,sığla, kekik, ardıç,lavanta ve papatya özleri ile saçınızı kökten uca temizler ,canlandırır diyor buna kesinlikle katılıyorum.Bu şampuanların en sevdiğim özelliği saçlarımı çok iyi temizlemesi, saç diplerimi hafifleştirmesi.

   Saça sağlık,parlaklık kazandırır,dolgunluk verir, çevremden saçların çok güzel parlıyor ne kullanıyorsunu defalarca duyduğumu söyleyebilirim.Ürün birikme yapmadığı için saçı donuklaştırmıyor herhalde.Dolgunluk konusunda doğal bir dolgunluk veriyor yani dolgunluk hacim denilince hepimizin aklına blendax reklamlarının geldiğini biliyorum doğal saçın alacağı hacim ne kadarsa o kadar bir hacim veriyor,çok bir şey beklememek lazım :))




   Saç tellerinin onarılarak,korunmasına yardımcı olur diyor, buna yorum yapamıcam çünkü ben saçıma kurutma haricinde herhangi bir işlem uygulamıyorum.Yıpranmış ya da boyanmış saçlı birinin gözlemlerine bakmak lazım.

   Saçlarınız kolayca durulanır,taranır,şekil alır, kolayca durulanması benim için çok çok önemli,kesinlikle kolayca durulanıyor,saçta birikme, ağırlaştırma yapmıyor.Uzun ve ince telli saçlı biri olarak aşık olduğum kısmı da burası olabilir.


   Düzenli olarak kullandığınızda saçlarınızın özündeki doğal ışıltıya ve sağlıklı görünüme kavuştuğunu göreceksiniz, kesinlikle katılıyorum.

   Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bence şampuan önemli bir mevzu.Şampuanların içindeki gereksiz, zararlı maddeler hakkında bir şeyler okudukça artık kullanamaz hale geliyorsunuz.Organik şampuanların fiyatlarının da farkındayım, bu yüzden Otacı'yla tanıştığım için ben çok memnunum açıkçası.İyi ki alıp denemişim 2 sene oldu artık sanırım başka bir şampuana elim gitmedi hiç.Benim bir şampuandan beklediklerimin hepsini karşıladılar umarım sizin beklentilerinizi de karşılarlar.



   Sülfatsız mı diye sorarsanız, içinde sls sles gibi tahriş edici sülfat türleri yok.Ancak daha az tahriş edici olarak geçen Disodyum Lauret Sülfosüksinat var.Onun dışında diğer tahriş edici maddelerden bazıları en son sıralarda yer alıyor.Yani içerisinde bulunma oranları çok az.Fakat şöyle bir şey var ki, Otacının aynı seriden limonlu zeytinyağlı olanı tamamen sülfatsız,sonlarda bulunan tahriş edici alerjen maddelerin hiçbiri de bulunmuyor.Keşke hepsinde de aynı durum geçerli olsaydı hep onu tercih etmeme sebebim de onun kuru saçlar için olması, normale oranla daha çabuk yağlandırıyor saçlarımı.Keşke bu 10 bitkili de tamamen sülfatsız olsaydı ama bu haliyle de diğerlerine oranla büyük fark yarattığını söyleyebilrim.Limonlu zeytinyağlı olandan da bahsedicem, sülfatsız uygun fiyatlı şampuan alternatifi olarak dursun.
   Ben devamlı kullandığım için indirime girdiğinde alıyorum,ama en son aldığımda indirim yoktu ve 16,5 tl ydi sanırım.
   Kokusunu sevmeyen olacağını sanmıyorum çünkü ben ba-yı-lı-yo-rum :)) Çünkü yapay bitki kokuları değil aranızda limon kokusunu nane kokusunu adaçayı kokusunu sevmeyen var mı ? :))) En sevdiğim kokular şampuanı burnuma dayadım öyle yazıyorum bu kısmı :))
Umarım beğenmişsinizdir, yorumlarınızı bekliyorum.Kullanan var mı aranızda?





 




 


You Might Also Like

8 yorum

  1. İçeriği çok iyiymiş nem veren çeşidi var mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeytinyağlı limonluyu ya da lily-kremli olan çeşidini deneyebilirsin.Ben saç kremlerini denemedim,saçlarım ince telli olduğu için.Hafta bir saç bakım yağıyla uçardaki kurulukları kontrol altında tutabiliyorum.Normal şampuana göre saçı fazla kurutmuyor yağlı saçlar için olanlar bile.Denersen yorumlarını beklerim :)

      Sil
  2. Otacı markasının bir çok ürününü severek kullanmıştım.Bu şampuanı da aklımda bulunsun<3 sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Otacıyı babam kullanıyor baya memnundu. Bende bakıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) arada kullan babandan, sevecek misin bakalim.

      Sil
  4. Uzun zamandır elidor şampuanı kullanan biri olarak içerik yönünden temiz şampuanlar arıyorum, mutlaka bakacağım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil