Alışveriş | Kozmela, Mango, Accessorize

Cumartesi, Şubat 11, 2017

 


   Herkese selam bir haftadır bu yazıyı hazırlıyorum, yeni yazı yayınlamak şu an en çok istediğim şey üniversite staj ve dershane üçlüsünde geriye kalan vaktimde anca bu kadar oluyor, yazılarınızı çok özledim!


   Öncelikle aldığım kıyafetlerden başlıyım. Pembe ve siyah çizgili kazaklar ve siyah hırka Mangodan indirimli fiyatları 40 tl. Nakış detaylı olan ise Denizli'de Lise Caddesinde bir yerden 26 tl :)


   Kıyafet alışverişimin en beğendiğim parçası bu lacivert bluz. Bu yaka detayı bu aralar oldukça moda benim çok ilgimi çeken bir detay değildi aslında ama bu bluzda çok beğendim. İndirimli 40 tl. Friday mood desenli bez çanta ise nakışlı kazakla aynı yerden fiyatı 7 tl baharda ve yazın çok güzel oluyor bez çantalar ben çok seviyorum.


  Accessorize indirimini de es geçemezdim tabi ki, çok fazla aksesuar kullanmayı sevmem aslında ama minimal tasarımlı bir kaç aksesuar istiyordum bunları da çok sevdim.  Kolye 36,45 tl yüzük seti 40 tl. İndirim bildiğim kadarıyla hala devam ediyor bakmak isterseniz.

Bu şirin kolye de Mango kids den yeğenime aldığım küçük bir hediye, fiyatı 15 tl.



   Gelelim sorunlu alışverişime, sonunda uzun zamandır istediğim gibi dermokozmetik alanına yöneldim. İnceledim araştırdım hangilerinden başlayayım diye ve ihtiyacım doğrultusunda La Roche Posay Hydraine Rich ve Caudalie dudak kremiyle başlamak istedim. Tamam alacaklarıma karar verdim peki nereden almalıyım diye internet sitelerine baktım ve herkesten duyduğum arkadaşlarımın da alışveriş yaptığı Kozmela'yı seçtim. Fiyatları da diğer sitelere oranla fena değildi. İnternetten ilk defa kozmetik alıcam diye de herkesten duyduğum bir yerden almak istedim bir sorun çıkmasın diye fakat alışverişim bana ulaştığında ne aldığımı unutmuştum neredeyse ve tüm hevesim kaybolmuştu bile.
   Siparişimi büyük bir hevesle 15 tatilden bir hafta önceki cuma günü oluşturdum ödemeyi de yaptım beklemeye başladım en geç çarşamba perşembe elimde olur diye bekliyorum ki internet sitelerinde aynı gün kargo yazıyor ben en kötüsünü düşünüyorum ve çarşamba perşembe gelse benim için hiç bir sorun da yok. Salı günü telefonla aradılar, üç ürün sipariş etmiştim bunlara ek bir de avene tanışma kiti vardı. Nemlendiricinin ve tanışma kitinin stoklarında olmadığını söyleyip ya iptal etmemi ya da beklememi söylediler, beklersem de kaç gün içerisinde onlara ulaşacağı sonra bana ne zaman ulaştıracakları belli değildi orada bütün hevesim kaçmıştı artık.Tanışma kitinin ellerine ulaşıp ulaşmayacağı belli değil, iyi dedim onu iptal edelim diğeri de  4-5 günde onlara ulaşacak sonra bana kargolayacaklar iptal mi etsem diye düşündüm ama kremi almayı istediğim için  nemlendiriciyi beklemek istediğimi söyledim. 


   Öyle telefonla her gün arayıp rahatsız edecek bir müşteri de değilim, sadece iptal olan ürünün para iadesinin kaç gün içerisinde yapılacağıyla ve ellerinde olmayan kremi bana niye sattıklarını sorduğumda çok ezbere çok hızlı beni konuşturmayacak şekilde ve bence benim kibarlığıma göre agresif bir tonda cevap aldım. Herşeyden önce karşımda bir insan olduğunu ve yaşadığım problemin sebebinin tek kişi olmadığının pek tabii ben farkındayım çünkü, ama şirket olarak onlar pek bir şeyin farkında değiller demek ki. Ardından ne aradım ne sordum, 2. haftanın sonunda perşembe günü bana ulaştı siparişim çok şükür :))


   La Roche Posay Hydriane Rich, normalden kuruya dönük hassas ciltlere uygun bir nemlendirici. Nemlendiricimi Avene den mi yoksa La Roche Posay den mi alsam diye küçük bir araştırma yaptığımda La Roche Posay in genel olarak Avene den daha kaliteli içeriklere sahip olduğunu gördüm. Avene de silikon ve mineral yağ gibi benim nemlendiricimden olmasını istemediğim bazı içerikler mevcuttu. La roche posay'in içerikleri daha çok içime sindi onu tercih ettim. Kremi hemen cilt bakımıma soktum akşamları cildimi temizledikten sonra kullanıyorum sabahları ise nivea pure and natural gündüz kremiyle devam ediyorum. La roche Posay Hydraine Riche'i  ilk kullanınmda çok çok beğendim, yapısı çok ince çok farklı bir hissi var çok hafif buna rağmen çok güzel nemlendiriyor. Kullandıkça yorumlarımı paylaşırım.
   Caudalie'nin kış setini, dudak nemlendiricisinden dolayı tercih ettim. Caudalie'nin cilt bakım anlayısı benim anlayışımla tam olarak örtüşüyor içerikleri doğal ve marka doğaya oldukça saygılı. Dudak nemlendiricilerinde doğallık benim için çok çok önemli bunu beni takip ediyorsanız biliyorsunuz. El kremiyle beraber set 20 tl fiyatı da uygun, bu seti sırf dudak nemlendiricisinden dolayı bile hepinize tavsiye ederim. Kullandıkça blogda bu güzellere de yer veririm.
   John Frieda nın şampuan ve saç kreminin testerını göndermişler bir de deneyelim bakalım.


   Son olarak da bugün yaptığım alışverişten bahsedeyim hepsini Carrefoursa'dan aldım, kişisel bakım ürünlerinde %50 indirim var. Garnier miseler su hep aldığım bir şey minik boyu 1,5 tl, tam boyu ise 8 tl. Nivea Pure and Natural nemlendirici bu kez kuru ve hassas ciltler için olandan aldım 14,25 tl. Neutrogena sivilce jeli ni denemek için aldım 4,95. Le Petit Marseillais onarıcı el kremi, besleyici olanını 2 kez bitirdim çok seviyorum bu kez bunu denemek istedim 8 tl. 

Son zamanlarda yaptığım alışveriş bu şekildeydi, merak ettiğiniz ürünler varsa eğer sorularınızı bekliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Sevgiler!


You Might Also Like

23 yorum

  1. Hepsini güzel günlerde kullan 😊

    YanıtlaSil
  2. Avene ve La Roche Posay sevdiğim markalardan, sizde memnun kalırsınız umarım. Güle güle kullanın 😊 Kozmeladan bazen bende alışveriş yaparım bir sorunla karşılaşmadım, sizin açınızdan kötü olmuş. Dediğiniz gibi stokta olmayan ürünü neden satılıyorlar? Benimde bir kitap alışverişimde başıma gelmişti, sinir bozucu bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldıklarımdan çok memnunum şu an, aklınızdaysa tavsiye ederim size de. Teşekkür ederim :) Çok popüler bir site herkes alışveriş yapıyor memnun da kalıyor ama ben böyle bir şey yaşadım niye böyle oldu ben de anlamadım. Nasıl bir stok sistemleri varsa artık tek ürün olsa onu da anlarım ya da kampanyalı sınırlı sayıda gelen bir ürün olur anlarım, olabilir ama 2 ürünü de stoklarında olmadığı halde bana satmalarını hiç anlamadım.

      Sil
  3. Senelerdir Kozmela'dan alışveriş yapıyorum ben, hiç sorun yaşamadım ama böyle şeyler de çok duyuyorum. Şans mı biraz bu durumlar, bilemiyorum. :-/ Ben giysileri çok beğendim :) Aldıklarının hepsini güle güle kullan, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten şans çok heveslenmiştim çünkü ondan oldu :)) Aslında alışveriş yapmadan önce internette kozmela yı araştırdığımda başlarda herkesin çok memnun kaldığını fakat son yıllarda sorun yaşamaya başladıklarını gördüm çoğu kişinin, aklımda bir sorun yaşar mıyım sorusu vardı ama diğer siteler hakkında da bir fikrim olmadığı için siparişimi verdim yine de böyle oldu. Ben hiç memnun kalmadım bir daha da alışveriş yapmam, başka dermokozmetik alışverişi yapabileceğim bir site araştırıcam :) Giysileri beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Son kozmela alışverişimde ürünün yarısı akmıştı resmen ve memnun kalmamıştım. Senin adına üzüldüm bitanem. Kazaklara ise bayıldım :) Mutlulukla kullan hepsini canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir yer buluruz biz de alışveriş yapacak :) Beğenmene çok sevindiiim çok teşekkürler! <3

      Sil
  5. Çok cici bir alışveriş olmuş, güzel günlerde kullanın :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Güle güle kullan hepsini kozmeladan bende devamlı alışveriş yaparım hiç sorun yaşamadım kötü bir deneyim olmuş. Bende bloğuma beklerim. SEvgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler! Herkesin memnuniyetini referans alıp yapmıştım alışverişimi zaten ama ben de böyle bir şey deneyimledim. Biraz geç oldu ama takibe aldım :))

      Sil
  7. Kiyafetler ve takilar çok güzel hatta son kolye bende de var. Güle güle kullan hepsini 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son kolye, yeğenime aldığım kolye mi? :)) Çok güzel o yaa, arada ben de kullanmak istiyorum onu, umarım izin alabilirim :)))

      Sil
  8. Merhaba! :) Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Sizide kendi bloguma beklerim :) www.nurundelidolublogu.tk

    YanıtlaSil
  9. Güle güle kullan :) Blogunu takipteyim, bana da beklerim canım ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu çok geç gördüm :(( Hemen takibe aldım, çok teşekkürler!

      Sil
  10. Yeni kişisel bir blog açtım. Yaşadıklarımı sizlerle de paylaşmak isterim. Takibe alıp, destek verirseniz çok memnun edersiniz beni.. Başarılar dilerim :)
    blogum: https://benirva.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil