Akşamları Uyguladığım Cilt Bakım Rutinim

Çarşamba, Temmuz 19, 2017


   Sabah cilt bakım rutinimde bahsettiğim gibi benim için asıl cilt bakımı gece yatmadan önce yapılandır. Bu yazımda ben neler yapıyorum bunlardan bahsedicem size.
Geceleri ne kadar yorgun olursak olalım mutlaka yüzümüzü en azından temizleyip nemlendirip uyuyalım. En basit olan bu rutinle bile bir haftada fark ortaya çıkacaktır, cilt daha parlak daha canlı dinlenmiş bir hale gelecektir. Kendimize, buna ruhumuz da dahil ne kadar zaman ve emek harcarsak karşılığını da aynen hatta fazlasıyla alıyoruz. Şu rutinin bir faydasını görmesem inanın oturup şu yazıyı yazmazdım size :))


   Önce o gün makyaj yapmışsam makyajımdan bir kultulmak istiyorum bunun için en başından beri Garnier'in hassas ciltler için olan miseler suyunu kullanıyorum. Benim makyajlı günümde bile yaptığım makyaj bir pamukla çıkan miktarda olduğu için çift fazlı göz temizleyicisiymiş falan ben gerek duymuyorum ancak siz tabi ki öyle bir ürün de ekleyebilirsiniz rutininize. Ardından miseler suyu suyla duruladıktan sonra burada kirpiklerimi de ovuşturuyorum güzelce bütün rimeli çıkarmış oluyorum.


Makyaj yaptığım günler Himalaya Herbals'ın Neem özlü yüz yıkama jelinden bezelye tanesi kadar alıp yüzümü yıkıyorum ardından genelde bir de peeling yapıyorum çabuk dolan tıkanan gözeneklerimin eline koz vermemiş oluyorum böylece :) Ancak o gün makyaj yapmamışsam, kapatıcı bb krem sürmemişsem yüzümü sadece yüz yıkama jeliyle temizliyorum. Peeling olarak tek bir ürün kullanmıyorum, peelinglere maskelere olduğu gibi zaafım var bir kaç tane kullandığım peelingim var o gün hangisini istersem onu kullanıyorum. Kullandıklarımı sıralıyım size 3. tüpüm olan Garnier Saf&temiz 3'ü 1 arada, bu yenilenmiş formülü eski formülü çok daha başarılıydı daha fazla tanecik vardı içinde ama bu hali de çok güzel. İçeriği temiz değil ama kullanmayacağım kadar kötü de değil gerçekten çok iyi temizlediği için vazgeçemiyorum bundan :) Özellikle duştan sonra maskesini de peelingini de çok başarılı buluyorum. Himalaya'nın Neem Scrub'ı, bu da pürüzlerden güzel arındırıyor ve cildi kadife gibi bırakıyor. Yine Himalaya'nın beyazlatma etkili scrub'ı bunu yeni aldım sayılır, pürüz giderme konusunda beğendim, cildimi kurutmadan güzel temizliyor. Beyazlatma etkisi de cilt tekrar yorulana kadar devam ediyor, bir aydınlatma etkisi var kesinlikle, sevdim bu ürünü.


Peelingten sonra, eğer bir sivilce çıkmak üzereyse ya da burnumun kenarları çok kızarmışsa Neutrogena'nın Visibly Clear serisindeki sos sivilce jelini çok az miktarlarda gereken yerlere uyguluyorum tampon hareketlerle, içindeki alkolle yakıyor bir dejenfekte ediyor o bölgeyi ve kızarıklık sivilce ne varsa %50 oranında azaltıyor, geçirmiyor ama.  Ardından çok çok sevdiğim bayıldığım ama çabuk bittiğine üzüldüğüm bu yüzden de sadece akşamları kullandığım La Roche Posay Hydriane Rich nemlendiricimi uyguluyorum. Kuru ciltli olduğum için bana tek başına yeterli gelmiyor, daha da neme doysun istiyorum çünkü ama içerden içerden nemlendiren cildin üzerinde hiç bir yağlılık bırakmayan çok güzel bir krem ama gramajıyla anlaşamıyoruz en azından 50 ml olsa :)


   Yüzüm ışıldasın neme doysun istediğim için üzerine de Loreal Paris'in Mucizevi Yüz Yağını şu an yaz mevsiminde olduğumuz için 2 damla, kışın ise 3 damla tüm yüzüme uyguluyorum. Bu yağı alırken çok emin değildim içeriği temiz gibi ama parfüm var, okuduğum yorumlarda seven kadar sevmeyen var derken merakıma yenilip almıştım bir gün. İlk kullanımda çok beğendim, 1 hafta 2 hafta her gün kullandım tüylerde artma bir yan etki hiç bir şey görmedim aksine kuru cildim ilk kez tüm gün nemli nemli takılıyordu. Etkisinden çok memnun olduğum için rutinimin en sonunda tampon hareketlerle yüzüme yediriyorum. Bu yağın faydasını çok gördüğümü söyleyebilirim. En son da Caudaie Soin Des Levres dudak kremiyle cilt bakımımı tamamlıyorum. Mükemmel bir dudak kremi.

   Bu rutinle sabahları gece uyguladığım her şey emilmiş, cildim neme doymuş şekilde sağlıklı bir ışıtıyla uyanıyorum. Yoğun günlerde rutini aksatsam bile cildim 1 2 gün hiçbir şey sürmeden kendini idare edebiliyor, önceden yüzümü sadece suyla yıkasam bile yüzü kağıt gibi kuruyan bir insandım bu rutinden çok memnunum şuan. 23 yaşındayım sizce bu rutine göz kremi eklenmeli mi eklenmeliyse hangisinden başlamamı önerirsiniz önerilerinizi bekliyorum.
Güncelleme: Pure Beauty White and Bright serisinin göz kremine başladım, hatta bitirmek üzereyim verdiği nemi çok beğendim, sevmediğim hiç bir tarafı olmadı, biterse aynısını alıp devam edicem :)
Umarım size de faydalı olmuştur, merak ettiğiniz her şeyi yorum olarak bırakabilirsiniz. 
Kendinize çok iyi bakın. 
Sevgiler!

You Might Also Like

10 yorum

  1. Akşam rutinini ben de atlamıyorum bitanem özellikle gün içerisinde makyaj yapmışsam mutlaka çıkarıyorum. La roche posay kremini ben de çok sevmiştim. Harika bir yazı olmuş bebeğim, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. merabaaaaaa bloguma yorum yaptın yaa hoşgeldiin görüşürüz yineee :)

    YanıtlaSil
  3. Aksam rutini benim icinde cok onemli.. cok guzel bir yazi olmus yine ellerine saglik 😍😘

    YanıtlaSil
  4. Başucuma bir kutu yaptım, eğer üşenirsem yatmadan önce muhakkak o kutu gözüme çarpıyor, böylelikle atlamamış oluyorum :) Yalnız, her gün peeling yaparak cildini yormuyor musun? Eğer başka türlü rahat etmiyorsan ipek yüz keselerinden öneririm. Nemli cildine 10 saniye sürsen bile çok etkili oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de hepsini bir sepetin içinde tutuyorum, atlamamak için :) Her gün peeling yapma konusunda haklısınız bende de vardı böyle bir tereddüt ama kullandığım peelinglerin hiçbiri sert tanecikli agresif peelingler değil. Cildimi yorduğunu hissetmiyorum. İpek yüz kesesi denemedim, ecotools'un konjac süngerlerinden denedim yüz yıkama jeliyle beraber ama her akşam süngerle uğraşmak zor geldi kullandıktan sonra onu yıka kuruyacağı bir yere kaldır derken en güzeli cildime uygun peelingler çünkü gerçekten her gün pürüzlenen gözeneklerim var :( Teşekkürler tavsiyeleriniz için!

      Sil
  5. Himalaya'nın peelinglerini merak ettim.Bu arada Loreal'in yağın içeriğinin çok kirli olduğunu görüyorum son zamanlarda,uygun fiyatlı olarak Dirty Works'e bakabilirsin bende ilk fırsatta almayı düşünüyorum onu,makyaj süngerine bile 2-3 damla döküyorum yağ&serumları.Göz kremi olarak da Clinique'le başlamıştım ben,ama herhangi bi markanın nemlendiricisi de iş görür gibime geliyor rival de loop,nonique gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutusu şu an yanımda değil olsa ewg skindeep'ten kontrol edicektim şuan. İlk fırsatta baştan araştırayım içerik listesini, almadan önce ben de çok kararsızdım ama kullandıkça sevdim. Dirty Works ünkini de araştırıyım, o markanın hiç bir ürününü denemedim isminden midir nedir ilgimi çekmiyor :)) Yüz yağları hele ki kuru ciltliler için muhteşem bir şey, bb kremime de karıştırıyorum arada cildimle çok güzel bütünleşiyor o zaman dediğin gibi, nuxe'ünkileri de çok beğeniyorum göz kremi olarak clinique e de bakıyım, başlıyım o zaman yavaş yavaş :)) Sevgiler.

      Sil