Pure Beauty | Super Sheer Silky Touch Güneş Kremi SPF 30 PA++ (Yüz İçin)

Salı, Temmuz 04, 2017


Selam!  Havalar neden bu kadar sıcak arkadaşlar, Denizli'de güneş koruyucu sürmeden ekmek almaya çıkmak bile imkansız şu sıralar. Gece sıcaklığı bile 35 derece gerçekten delirmek üzereyiz :) Geçen yaz güneşten korunma konusunda bu kadar hassas değildim ve burnumun üstü ve yanak bölgem yüzümün diğer kısımlarına göre daha kızarıktı :( Bu sene bu konuya daha fazla özen göstermeye başladım ve bu yaz cildim kesinlikle daha iyi durumda. Geçen hafta Fethiye'de olmama ve bütün gün denize girmeme rağmen yüzümde kızarıklık, hassasiyet oluşmadı güneş kremim sayesinde. Gerçekten teşekkür ediyorum kreme :)) Yüzüm çok sağlıklı ve her yeri eşit bir şekilde 1 ton kadar bronzlaştı sadece, bütün gün sahilde olup hala beyaz kalmak ne yapsanız da mümkün olmuyor tabi ki ama bana sorarsanız keşke bronzlaşmadan denize girebilsek derim ben bronz teni sevmiyorum nedense :))


   Güneş kremlerini her gün kullanmaya mesafeli oluşumun sebebi içeriklerinden dolayı cildime zarar veririm endişesiydi aslında ama sizin de bildiğiniz gibi mineral güneş koruyucu seçenekleri de var illa kimyasal bir ürün kullanmamız gerekmiyor. Pure Beauty Super Sheer Silky Touch güneş kreminin de içeriğinde ilk sıralarda titanium dioxide ve zinc oxide olduğu için mineral olduğunu düşündüğüm bir krem umarım öyledir, keşke üzerlerine net bir şekilde yazsalar. Ambalajının sağ altında ecocert sertifikalı içeriklerin bulunduğunu söylüyor ama bütün içerikler ecocert sertifikalı değil, içinde kullandığım ürünlerde olmamasını istemediğim bazı içerikler de var ...amine grubu gibi fakat uygun fiyatlı güneş koruyucular listesinde gayet kaliteli bir içerik listesine sahip yine de.


İçeriği de atladıktan sonra güneş kreminin yapısından bahsetmem gerekirse yapısı beni oldukça şaşırttı. Ben yağlı, yoğun bir krem bekliyordum ama yüzüme dağıttığımda ne parlıyor ne kendini hissettiriyor çok hafif bir krem ben yapısını çok beğendim. İlk dağıttığınızda çoğu mineral güneş kremi gibi beyazlığı hemen gitmiyor gibi oluyor ancak biraz daha dağıttığınızda hiç bir şey kalmıyor. O beyazlık cilt rengiyle bütünleşiyor ve sağlıklı bir görünüm alıyor. Hem uva hem uvb koruması sağlıyor.

  Kremlerle anlaşmanın bir püf noktası da doğru miktarda ürün uygulamak, güneşten daha fazla korusun diye bolca uygulamaya çalışmak hem cildin yağlanmasına ve ürünü kusmasına hem de sivilcelenmeye sebep olabiliyor. Yüzün her yerine ürünün ince bir tabaka halinde (çok ince de değil) dağıldığından emin olmanız ürünün performansını alabilmeniz için yeterli olacaktır.

.
   Ve belki de en önemli soru, sivilce yaptı mı? Bu soruya şöyle bir cevap vericem, gün içinde yaklaşık 2 kere tazelediğim normal bir günde, akşam olunca cildimi güzelce temizlemeye özen gösteriyorum ki nemlendiricimle birlikte her gün kullandığım ürün gözeneklerimde birikme yapmasın. Eğer bu rutine dikkat edersem sivilce, pütür pütür şeyler gibi sorunlarla karşılaşmıyorum. Ancak geçen hafta tatildeyken, denize her girdiğimde ve 2 saate bir, kremi cildimde tazeledim ve bunu 4 gün boyunca yaptım, tam olarak sivilce olmayan küçük küçük pütürler oluştu yüzümde. Şimdi tekrar evdeyken yüzümü arındırmaya ve dinlendirmeye çalışıyorum. Bu sayede çoğundan 2 3 gün içinde de kurtuldum. Bu sebepten güneş kremleri evet güneşten koruyor ve ez azından yaz boyunca kesinlikle kullanılması gereken ürünler ancak ciltte de biriken ürünler bu sebepten cilt bakımını aksatmamakta ve doğru miktarı ayarlamakta fayda var. Güneş kremleri indirimdeyken, 28 tl ye almıştım sanırım 1,5 ay önce falan.
Ben yaz boyunca kullanmaya devam edicem etkilerinden gayet memnunum, uygun fiyatlı güneş kremi arayışınız varsa ben bakmanızı öneririm.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. 
Kendinize çok iyi bakın!

You Might Also Like

7 yorum

  1. Kesinlikle haklısın bu tarz kremleri kullanırken cilt bakımınada dikkat etmek gerekiyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş Geldin!! Her şey cilt bakımında bitiyor :))

      Sil
  2. guzel bir yazi olmuş,ilk firsatta deneyecegim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, uygun fiyatli guzel bir gumes kremi olarak aklinizda kalsin, gumes kremi bulmak gercekten zor is, umarim sizimde cildinizle uyum saglar :)

      Sil
  3. Ah bak işte ben de tam bir bronzluk hastasıyım.Tabi yazdan yaza fırsat oldukça :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben de bronzlaşmıyım diye uğraşıyorum işte. Size yakışıyordur tabii :)

      Sil
  4. En iyi güneş kremi tavsiyelerini görmek için tıklayın :  en iyi güneş kremi

    YanıtlaSil