Sleek | Color Corrector Palet (Renk Düzenleyici Palet Önerisi)

Pazartesi, Ağustos 21, 2017


   Bazen yüzümüzdeki renk eşitsizliklerini kullandığımız ten ürünleriyle ne yaparsak yapalım kapatamayız, kızarıklıkları morlukları kapatıcaz derken üst üste uygulanan fondötenden, kapatıcıdan, bb kremden yüzümüzde bir tabaka oluştururuz ve bu gerçekten çok kötü gözükür. Siz de kapatıcı ten ürünleri kullanmanıza rağmen cildinizdeki renk eşitsizliklerini kapatamıyorsanız corrector paletleri en büyük yardımcınız olabilir. Bu paletler gerçekten kusursuz gözüken tenin olmazsa olmazı diyebilirim. Tabi ki yine cildimize uygun yapıda olanı bulmamız gerekiyor, aksi takdirde çok daha kötü bir görüntüye ulaştırabiliyor.
Sleek benim en güvendiğim, sevdiğim markalardan biri, bu yüzden corrector paletimi de Sleek'ten almak istedim. Şimdi palet hakkındaki yorumlarıma geçelim.



   Palette 6 renk bulunuyor, altısı da farklı amaçlar için kullanıma sunulmuş.Kutusunda da bu amaçlar belirtilmiş.

Yeşil  Kızarıklıkları nötürlemek için. Kızarıklıkları, minik sivilcelerin üzerine uygulanır.
Mor  Sarılıkları nötrlemek için. Soluk duran yerleri parlatmak için uygulanır.
Mavi  Turunculukları nötrlemek için. Çilleri güneş lekelerini kapatmak için üzerlerine uygulanır.
Pembe  Parlaklık vermek ve koyu halkaları kapatmak için uygulanır.
Sarı  Morlukları nötrlemek için, Göz altı halkalarını ten renginden daha açık bir tonda kapatmak için uygulanır. Nasıl yanı diyorsanız, arkasından direkt çevirdim, biz sarı yerine morlukları turuncuyla nötrlüyoruz ama denenebilir. Ya da göz altlarınız az sorunluysa sarıyla çok sorunluysa turuncuyla dengeleyebilirsiniz.
Turuncu  Mavilikleri nötrlemek için, göz altı halkalarını ten renginden daha koyu tonda kapatmak için uygulanır.

   Bu renklerin hepsini kullanmaya gerek yok tabii ihtiyacınız doğrultusunda kullanabilirsiniz, ben en çok turuncuyu yeşili ve pembeyi kullanıyorum. Çillerim de var benim ama onları kapatmak istemediğim için maviyi hiç kullanmadım mesela ama bazen kullana da bilirim, mavinin çil kapattığını ben de şimdi öğrendim :)



   Kullanım alanlarından bahsettiğime göre nasıl uyguladığımdan bahsediyim. Fırçayla, süngerle, parmaklarımla her türlü uygulamayı denedim, size parmağınızla uygulamanızı öneririm ben en güzel sonucu bu şekilde alıyorum. Tampon hareketlerle ihtiyaç duyduğunuz noktalara uygulamalısınız ve bölgesel uygulama yapmalısınız çok büyük alanlara değil de sadece ihtiyaç duyulan yere. eşitlemek istediğiniz rengin yoğunluğuna göre ürün miktarını ayarlayabilirsiniz tabii ama ben ince bir tabaka halinde, tampon hareketlerle pıt pıt cilde oturtmanızı ve homojen olmasına dikkat etmenizi öneririm.

   Corrector paletinden başarılı bir sonuç alabilmek için yapıları çok önemli dediğim gibi, Sleek Colour corrector paleti kremsi, kolay dağıtılabilir yapıda. Tampon hareketlerle cilde oturturken homojen bir şekilde dağılarak cilde tutunuyor ben yapısını kalıcılığını oldukça beğendim. Bu paleti uyguladıktan sonra ten ürünlerinin duruşuna da bayıldım. Böyle ürünleri kullanmak biraz sabır istiyor bence, önce bunu yavaş yavaş tampon hareketlerle uygulayacaksınız ardından fondötenizi ya da bb kreminizi üstüne kapatıcınızı uygulayacaksınız :) ama verdiğiniz emeğe gerçekten değiyor bunu da söylemem lazım.



   Sleek'i bu kadar sevmenin bir diğer nedeni de ambalajlarının kalitesi, bir kere aldığınız her ürün karton kutuda geldiği için ambalajına ilk siz dokunuyorsunuz, ne el izi ne bant izi hiç bir şey olmuyor ve daha önce açılmadığından da emin oluyorsunuz. Çok ince, kompact bir ambalajı var ve bence çok da şık. Verdiğiniz paraya kesinlikle değiyor ki indirimlerde baya fiyatları iniyor. Ayrıca vegan bir marka olması da içimi çok rahatlatıyor.
   Ben indirimde 25 tl ye almıştım, eğer corrector paletlerini merak ediyorsanız ihtiyacınız varsa bir indirimde edinmenizi öneririm.
Beni instagram'dan da takip etmeyi unutmayın.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Sevgiler.

You Might Also Like

16 yorum

  1. Çok güzel bir yazı olmuş canım😊 nedense bu tarz ürünler bana hiç pratik gelmiyor ve elim gitmiyor😬

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bebeğim :) Elinin gitmemesinde çok haklısın uğraştırıcı şeyler ama bazen o kadar uğraştığına da değiyor:)

      Sil
  2. Bu paletteki renklerin ne kadar kullanım alanı varmış böyle...

    YanıtlaSil
  3. Yuzumde kapatmak istedigim buyuk izler yok fakat bu paletlerin nedense buyuk bi albenisi var... cok guzel fiyati da indirimde cok iyi👌👌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtiyacın yoksa hiç bakma derim,bizim için albenileri hep var :)) Bir gün almak istersen Sleek aklında olsun.

      Sil
  4. Canımm öncelikle fotoğraflara bayıldım <3 Bu tarz paletleri almaya ihtiyaç duymadım fakat son bir aydır fazlaca renk eşirsizliğim var strese bağlı olarak... İndirimde bakayım bitanem, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımm, arada sırada daha kusursuz bir ten istediğimiz zamanlar için uygun, her gün kullanım için uğraştırıcı kesinlikle, ihtiyaç duyacağın zamanlar için elinde bulundurabilirsin dediğin gibi :)

      Sil
  5. blogunu yenı kesfettım bende beklerım :)

    YanıtlaSil
  6. Güle güle kullan 😍😍😍 cildinin bunlara hiç ihtiyacı yok bebek gibisin 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın Gizem'cim, teşekkür ederimm 😍😍

      Sil
  7. o kadar güzel duruyor ki ihtiyacım olmadığı halde alasım geliyor :D güzel günlerde kullan ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtiyacın yoksa hiç bakma, benim baya işimi görüyor :) Teşekkürler^^

      Sil
  8. böyle bir paletim hiç olmadı ama makyaj koleksiyonumu yeniden düzenlemeye başlayacağım. Böyle bir palet de ekleyebilirim gibi geliyor <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir renk düzenleyiciye ihtiyaç duyarsan aklında olsun <3

      Sil