2017 Favorilerim | Cilt Bakımı

Pazartesi, Ocak 08, 2018


Bugün de bu yıl çokça kullandığım, etkilerinden emin olduğum tekrar tekrar satın alabileceğim favori cilt bakımı ürünlerimi paylaşacağım sizinle. Ben makyajdan çok cilt bakımı yapmayı seven biriyim, yeni ürünler denemeyi çok seviyorum, cilt bakımımı da kolay kolay aksatmam :) Önceden yazdığım cilt bakım rutinim yazılarını okursanız orada çok daha ayrıntılı bir biçimde neler yaptığımı öğrenebilirsiniz. okumak isterseniz linkleri aşağı bırakıyorum.
Sizin de bildiğiniz gibi cilt bakımı iki temel adımdan oluşuyor temizleme ve nemlendirme. Şimdi bu sırayla favorilerime bakalım :) Öğrenci bütçesiyle kolay ulaşılabilir ürünler olduğu için de hepsine kolaylıkla ulaşabileceğinizi düşünüyorum. İçerik konusunda, temizleyicilerde çok hassas değilim ama nemlendiriciler konusunda içerik temizliği benim için önemli. Şimdi sırayla geçen yılın favori cilt bakım ürünlerine hep beraber bakalım.
                  TEMİZLEME


Favori Makyaj Çıkarma Ürünüm
Bu favorim baştan beri hiç değişmedi, arada başka miseler sular da deniyorum ama yine hep buna dönüyorum. Hiç bir hassasiyet oluşturmadan makyajımı çok rahat temizliyorum. Parfümsüz olması da çok iyi benim için, içerik konusunda da gayet temiz.
Favori Yüz Yıkama Jelim
Yüz yıkama jeli, peeling, maske gibi ürünleri yaklaşık bir yılda bitirdiğim için çok fazla ürün deneyemiyorum :) Himalaya Herbals Bu yıkama jelini de 8 9 aydır kullanıyorum, bence yüzü çok iyi temizliyor. Pürüzsüz, parlak bırakıyor biterse de hep aklımda olan, tekrar alabileceğim bir yüz yıkama jeli.

Favori Peelingim
Cilt bakımında faydasını en çok gördüğüm adımlardan peeling adımı. Olmazsa olmaz benim için, pütürlenme sorunu olan gözenekleri çabuk dolanlar anlar beni. Bir çok peeling kullandım ama tekrar tekrar alabileceğim favori peelingimi bence hala bulamadım. Yaptığım başka peelingler de var ama tekrar satın alır mıyım emin değilim. Ben daha çok tanecikleri büyük ve sert peelingler seviyorum böyle peeling de çok yok :) Ama Garnier 3ü1 arada yı peeling olarak her hafta kullandım onu koyabilirim yine de bu kategoriye. Eski formülüne bayılıyordum bu yeni halinde peeling etkisini azalttılar birazcık o yüzden hafif gelmeye başladı, direkt favorim demememin sebebi bu :)
Favori Maskelerim
Yine çok maske denedim ama satın almaya devam edeceğim fark yaratan iki maskem oldu. Biri arındırmak biri nemlendirmek için. Yüzümü iyice temizlemek, bütün kirlerden pütürlerden, tıkanmış gözeneklerimden kurtulmak için her zaman Himalaya Neem Özlü maskeyi kullandım. Temizleme arındırma konusunda bence çok iyi, bittikçe alacağım bir maske. Gözeneklerin içi hariç ne varsa temizliyor, gözenek içi temizleyen bir maske bence yok zaten :) Var diyorsanız aşağı yazarsanız büyük sevaba girersiniz:))
Garnier 3ü1arada yı maske şekliyle de çok kez kullandım kullanmaya da devam ederim, maske olarak uyguladığımda da cildimi dinlendirip sakinleştirip temizlemesini çok başarılı buluyorum. Üç yıldır belki daha fazla zamandır hiç bir kötü etkisini görmediğim çok sevdiğim bir ürün :)


Nem maskesi kategorisine ise, henüz yeni kullanmaya başlasam da çok başarılı bulduğum Farmasinin Dr. Cevdet Tuna serisinin Uyku ve nem maskesini koyucam. Bu yıl iki nem maskesi denedim ikisi de geçici nem veren, yarım saat sonra elimi yüzümde gezdirdikçe dökülen nem maskeleri oldu ama bu maske gerçekten etkili kesinlikle yüzeyde kalıp kuruyup dökülmüyor. Cilt tarafından gece boyu çok güzel emilip derinlere işliyor, sabah nemlendirici sürmesem dahi tüm gün kuru cildimi idare edecek nemi sağlıyor. Çok çok beğendim, çok ihtiyacım vardı bu maskeye :)


Favori Burun Bandım :)
   Bu kategori benim için çok önemli :)) Haftada bir mutlaka yaparım. Atladığım hafta ne yaparsam yapayım o pütürlü görünümden kurtulamıyorum çünkü, ten ürününün burunda cakey gözükmemesi için düzenli yapmam gereken bir adım. Hiç düşünmeden Bimde satılan burun bandını bu kategorinin şampiyonu ilan ediyorum :)
NEMLENDİRME
   Nemlendirme adımına geçmeden hem temizleme hem nemlendirme adımı olan tonik işlemi var biliyorsunuz ki. Bu yıl benim favori toniğim olamadı malesef yılın ilk yarısında hiç tonik kullanmadım ama diğer yarısında eski favorim olan saf gül suyuna geri döndüm. Kuru ciltliyseniz gül suyu en güzel tonik aslında, favori toniğim olarak gül suyunu seçiyorum :)

Favori Nemlendiricim
Geçen yıl harika bir nemlendirici kullandım, cildimden de karşılığını çok güzel aldım. Favori nemlendiricim La Roche Posay Hydreane Rich oldu. Tekrar tekrar satın alabileceğim harika bir krem benim için, bu yıl da yine aynı markadan farklı bir ihtiyaca yönelik bir krem almayı planlıyorum, yakın zamanda bir alışveriş yazısında görürsünüz :)
Favori Yüz Yağım
Geçen sene yüz yağı kullanmaya başladım. Gerekli mi derseniz kuru ciltliyseniz bence gerekli. Faydası var mı fark gördün mü derseniz, kesinlikle fark var. Loreal Paris Mucizevi Yüz Yağını nemlendiricimin üzerine 2-3 damla tampon hareketlerle uyguladım, o şekilde bir rutin oluşturmuştum. Yüzümü yumuşacık, kadife gibi yaptığını çok rahat söyleyebilirim. Cildimin nemi daha iyi hapsetmesini sağladı, bu yıl da aynı ürünü aynı yöntemle kullanmaya devam edicem.


Favori Göz Kremim
   Geçen yılın son çeyreğinde göz kremine de başladım :) Meğer göz çevremin de bir kreme ihtiyacı varmış, çok hissetmiyor gibiydim göz çevremin de kuru olduğunu ama nemlenince farkını gördüm :) Uygun fiyatlı, içeriği daha temiz, özenli, göz kremi çok araştırdım, Pure Beauty'nin White and Bright serisinin göz kremini almaya karar verdim. Hiç bir irritasyona, hassasiyete sebebiyet vermedi. Göz çevresi çok hassas bir bölge sonuçta, verdiği nem de bana çok yeterli geldi. Yapısının inceliğini, kokusuz olmasıni, anında rahatlama sağlamasıni, yaklaşık 5-6 saniye içinde emilmesini, verdiği kalıcı ve etkili nemi çok sevdim. Bitince yine aynısını alacağıma eminim, göz kreminde nem vermesi yeterli benim için başka bir şey aramama gerek yok :)
Favori Dudak Nemlendiricim
   Caudalie'nin bu dudak nemlendiricisine aşığım :) Bu kadar güzel, doğal, etkili bir dudak nemlendirici hiç kullanmamıştım. Kullandığım süre boyunca dudaklarım bir kere bile kurumadı, 3 aydır bu dudak kremi de yok hayatımda bitti :) Şu an dudaklarım kup kuru, mat ruj sürmem işkence, yokluğunda değerini çok iyi anladım, herkese tavsiyemdir.

   2017 yılında kullandığım, çok sevdiğim, tekrar tekrar alabileceğim cilt bakım ürünlerim bunlardı. Bu sene de kullandıklarım bittikçe daha iyilerini bulabilmek ümidiyle yeni ürünler denemeye devam edicem :) Bu liste, etkisinden emin olduklarım listesi oldu blogda böyle bir içeriğin olması benim için de çok iyi oldu unutmam böylece. Umarım sizin için de faydalı olur :)
Beni İnstagram'dan da takip etmeyi unutmayın.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Sevgiler!


You Might Also Like

17 yorum

  1. Garnier misel suyunu bende baya sevmistim. Ama burda denemedigim ve sayende alacagim bir kac urun var. Ozellikle nemlendirici ve lipbalm😍😍😍

    YanıtlaSil
  2. Caudalie markasının hiç bir ürününü kullanmadım ama çok iyi diyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sadece dudak nemlendiricisiyle el kremini kullandım. İkisi de çok güzel, markanın felsefesi içeriklerinin temizliği çevreye olan saygıları da çok güzel daima radarımda olan bir marka :)

      Sil
  3. Bazılarını ben de kullanmış ve memnun kalmıştım. Ama senin listenden de bazılarını not aldım. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. İki paylaşım üst üste favoriler yazısı harika olmuş.Siyah nokta bandı benim de favorim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yeşim Ablacım, çok uğraştım yazıları hazırlarken ama çok iyi oluyor böyle. Derli toplu duruyor favoriler,okuyucu için çok faydalı bence, sen de yazmalısın :)

      Sil
    2. Bu da ayrı bir zor gerçekten..Bitenleri toplu yazmak..Uğraşına değmiş...Ben böyle toplu yazıları daha ayrı seviyorum galiba...Ama benden kolay kolay çıkmaz bitenler yazısı.Çünkü bitenler anında çöpe gidiyor,ürün elimde olmayınca böyle toplu görsel olmuyor....Olsa bile yazısını yazmak aklıma gelmiyor vs... vs....Okumak daha güzel.

      Sil
  5. Caudalie ve La Roche Posay ürünlerini genelde seviyorum ben de.. Güzel öneriler olmuş, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) İki markayı da baya seviyorum.

      Sil
  6. Loreal yüz yağı ve himalayanın başka çelit arındırıcı jelini çok severek kullandım bende. Caudalie balm var bende ama elimdekiler bitmedi diye açmamıştım, heveslendim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu Loreal'in yüz yağını seven bir benim sanıyordum sizin de beğenmenize çok sevindim. O yüz yağına karşı bir karalama kampanyası mıdır nedir bir şey dönüyor, herkes daha kullanmadan ya da bir şey gözlemlemeden eleştiriyor halbuki gayet de güzel bir yağ :) Caudalie'nin dudak kremi çok çok güzel, eminim size de iyi gelecektir.

      Sil
  7. Bu yıl elimden düşürmediğim ilk cilt bakım ürünüm gül suyu oldu ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül suyu müthiş bir şey, çok iyi geliyor bana da ♥

      Sil
  8. Garnier benim pek anlaşamadığım bir marka. Ancak Caudalie ve LR Posay kesinlikle güzel ürünler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildimde tutmadığım için, makyajımı temizledikten sonra, suyla miseler suyu duruladığım için herhangi bir rahatsızlık oluşturmuyor ben de ama Biodermaya göre biraz daha fazla kuruttuğunu da duydum ama dediğim gibi ben zaten duruladığım için sorun olmuyor :) Caudalie ve LRP gerçekten çok başarılılar katılıyorum :))

      Sil