2017 Favorilerim | Makyaj

Pazartesi, Ocak 01, 2018


   Yılın en sevdiğim ürünlerini derlediğim yazıma hoşgeldiniz! Benimle 2017 nin enlerine bakmaya hazır mısınız? Bakalım 2017 de en çok hangi makyaj ürünlerini kullanmışım :) Fazla uzatmadan hemen ürünlere geçelim.
   Enleri seçerken baz, ten ürünü, pudra, far gibi kategorilere ayırarak seçtim, şimdi de o sırada anlatmaya başlıyorum.
Baz
   Baz ürünü bu yıl da hiç kullanmadım. Kalıcılık çok önemsediğim bir şey olmadı, zaten az ve doğal makyajlar yaptığım için yavaş yavaş makyajın kaybolması sorun yaratmıyordu ama gelecek yıl aklımda olan bir kaç baz ürününü alıp denesem iyi olacak çünkü lazım olduğu zamanlarda oluyor. Cilt bakımından sonra makyaj yaptığım için altına mutlaka nemlendirici uygulamış oluyorum ama.
Ten Ürünü

   Bu yılı neredeyse tek ten ürünüyle bitirdim :) Bilen biliyor o da Pure Beauty BB Krem, bu benim vazgeçilmezim olmazsa olmazım. Günlük olarak da özel günlerde de her daim bunu kullanıyorum. Günlük orta kararda uyguluyorum, genelde nemli sünger yardımıyla ya da RT expert face brush la. Bitişi, duruşu, rengi, cildime oturması her şeyiyle mükemmel :) Daha çok kapatıcılık istiyorsam biraz daha fazla miktarda tüm yüzüme uygulayıp, gerekli yerlerden kapatıcımla geçiyorum yine şahane oluyor. Tüm yüzde yüksek kapatıcı ürün kullanmak sevdiğim bir görünüm değil zaten, kapatıcı ne güne duruyor :) Ülkemizden çekileceğini duysam gider on tane alırım, bildiğiniz gibi zaten çoğu kişinin de favorisi, zevkleriniz doğallıktan yanaysa mutlaka deneyin.
Kapatıcı
   Bu yıl hep Rimmel London Match Perfection kapatıcıyı kullandım, Benim rengim 030 classic beige. Çok seviyorum bunu, kapatıcılığı azdan ortaya, yapay bir görüntü oluşturmuyor. Bitişi pudralı değil, kendi teninizmiş gibi duruyor. Sabitlenmesi, yerinden oynamaması, hafifliği şahane, hep almaya devam edeceğim bir kapatıcı. Bu yıl yeni ten ürünleri denemeyi çok istiyorum, hep beraber bakıcaz neler bulucam :) 
Pudra
   Kuru ciltli olduğum için pudralarla aram hiç iyi değildir aslında ama pudraların tek işlevi yağ kontrolü sağlamak değil biliyorsunuz ki bir diğer işlevi de ten ürününü sabitlemek. Ben de pudraları sadece sabitleme amacıyla kullanıyorum. Günlük olarak sadece göz alltlarımı(kapatıcı yerinden oynamasın diye), ağız çevremi(elim devamlı çenemde olduğu için), burnumu (parlamaya müsait tek yer olduğu için) sabitliyorum. Bu işleri yaparken kullandığım tek pudra Rimmel London Stay Matte Transparent Pudra. Bence duruşu mükemmel, ten ürününün rengini asla koyulaştırmayan aksine aydınlık gösteren incecik çok güzel bir pudra.
Far / Far Paleti

   Bu yılın sonlarına doğru elime geçen, aldığım günden beri elimden düşürmediğim İngiltere Boots'larda satılan soldaki Gloss'un Mini Face Paleti favorilerimden biri oldu. Paletteki her ürünü aşırı beğendim, neredeyse her gün kullandım 2018 de de çokça kullanacağıma eminim. Yakında ayrıntılı yazısı da gelir o yüzden çok bahsetmeyeceğim burada. Bir diğer çok kullandığım palet ise Sleek'in Oh So Speacial Paleti, bu palete bayılıyorum günlük basic renklerin yanında farklı makyajlar çıkarabileceğiniz renkler de var ve bu paletteki farların yapısı şahane.
Göz Kalemi/Eyeliner


   Bence bir kahverengi bir kahverengi ışıltılı bir de akmayan siyah göz kaleminiz varsa başka bir göz kalemine ihtiyacınız yok. Ben de bu yıl sadece göz kalemi kullanacaksam ışıltılı kahverengi göz kalemi kullandım, o da Essence'in Teddy göz kalemi. Aşığım bu kaleme, görürseniz mutlaka alın, yapısı çok kremsi kullanımı çok rahat rengi mükemmel harika ötesi bir şey.
Eyeliner çekmeye bu yılın sonlarında başladım ama size önereceğim favorim olan eyelinerımı henüz bulamadım.
Kaş
   Kaşlarımı doldurmuyorum, sadece şeffaf kaş jeliyle sabitliyorum bunun için de üç yıldır Wetn wild'ın Megaclear şeffaf kaş jelini kullanıyorum 2018de de kullanmaya devam ederim :)
Rimel

   Bu yıl o kadar güzel rimeller çıktı ki, bu konuda baya şanslıyız bence. Benim favorilerim Yılın başlarında çok sevdiğim Maybelline Lash Sensational ve yılın sonlarına doğru aldığım, bayıldığım, biter bitmez tekrar alacağımdan emin olduğum Loreal Paris Paradise Extatic oldu, bir önceki yazımda da uzun uzun bahsettim kendisinden daha detaylı yorumlarım için buraya tıklayabilirsiniz.
Bronzer/Kontür

   Kontür yapmak için çokça The Balm Bahama Mama'yı kullandım. Bu bronzerın da duruşunu kolay dağıtılabilir olmasını inceliğini rengini çok seviyorum. Başka kontür ürünü almama gerek yok bu varken, yüzümü ısıtmak için Sleek'in üçlü kontür paletlerindeki bronzerı da çokça kullandım onu da daimi favorilerim yazımda bulabilirsiniz.
Allık

   Allık olarak genelde tek bir şey kullandım. Her makyaja uyan bir allık varsa o da Benefit'in Rockateur allığı. Rengi, dokusu, duruşu harika, çok da doğal duruyor. Bu listedeki her şey gibi Rockateur de daimi favorilerim listesinde.
Aydınlatıcı

   Geldik aydınlatıcı kategorisine, bu yıl tanıştım bu aydınlatıcıyla ancak ışıltısıyla duruşuyla beni kendine hemen aşık etti. Neyden bahsediyorsun derseniz Benefit'in Watt's Up aydınlatıcısından bahsediyorum. Çok güzel. Benefit ürünlerinin tam boyları aşırı pahalı sizin de bildiğiniz gibi ama ürünleri mükemmel bence bu yüzden setlerini takip edin derim, merak ettiğiniz ürünlerden oluşan setlerini yurt dışından ya da ülkemizdeki Sephora'lardan alabilirsiniz. Minik boyları da uzun yıllar sizi götürür merak etmeyin.
Ruj

   Vee geldik rujlara, bu yıl baya ruj kullanmaya başladım, önceden çok kullanmazdım biliyorsunuz. Yeni rujlar da buldum, çok eskiden size bahsettiğim rujlarımdan da vazgeçemedim. En çok ne kullandım diye baktığımda beş adet ruj seçtim. İlk favorim iki yıldır çok sevdiğim, kremsi yapıda harika bir sütlü kahve olan Pastel nude seriden 536. Bir sonraki favorim Essence 06 Barely There, dudak rengimin bir ton koyusu :) Zamansız Favorilerimde bahsettiğim, koyu bir şey süreyim dediğimde elimin gittiği Golden Rose Velvet Matte'lerden 16 numara.  

   Yine Benefit setimden çıkan, o set her şeyiyle favorim oldu zaten kesinlikle tavsiye ediyorum, They're Real Double The Lip'lerden Lusty Rose rengi, kendisi bana pembeyi sevdiren ruj oldu, yapısını çok beğendim aşırı da kalıcı bir ruj. Fiyatları bu kadar fazla olmasa sevdiğim tüm renklerini toplardım eminim :) Son olarak da en son bu katıldı favorilerime, Farmasi matte seriden 24 Vintage Rose rengi, nude renkleri seviyorsanız buna mutlaka bakın, alın derim. Zamansız favoriler listeme girdi kesinlikle :)

   Huhh, sonunda bitti, bu seneki favorilerim bunlardı, yeni yılda da çokça güzel ürün bulduğumuz, sağlığımızın keyfimizin yerinde olduğu mutlu bir yıl diliyorum hepimize. Bu yıl sizin için nasıl geçmiş olursa olsun önümüzde her zaman yeni yılların yeni günlerin olduğunu unutmayın. Cilt bakımı favorilerimi de derleyip paylaşacağım en kısa zamanda.
   Bu arada lila highlighterlı yerlerde, o ürünle ilgili yazılarımın linklerini bulabilirsiniz.

Beni İnstagram'dan da takip edebilirsiniz.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere
Mutlu seneler.
Sizi seviyorum.

You Might Also Like

16 yorum

  1. Kuzum ne kadar guzel urun bunlar.. bende yazacagim bu yaziyi yogunlugun bir gecsin 😚😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum senin favorilerini 💛

      Sil
    2. Ahh hala yazamadim ya😔😔

      Sil
    3. Aşırı merak ediyorum geçen yılın favorilerini :) Sömestra kadar yazman lazım, ona göre alışveriş yapıcam :)

      Sil
  2. Farmasi nin o rujundan bende aldım ama accayip kuru yapıyor benim dudağımı öncesinde bi balm bile sürsem kuruyor.Benim dudağımın yapısından mı rujun yapısından mı çözemediğim bir konu. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya mat yapisi haklisin, kullandigim dudak nemlendircisi sayesinde cok kurutmuyor benim dudagimi ama uzun sureli kullanimlarda kurutuyor benimkini de ❄ Yine de rengi ve hafifligini baya sevdim 💛

      Sil
  3. Hemen hemen her markaya şans vermişsin.Maybelline Lash Sensational ve Loreal Paris Paradise Extatic en çok ilgimi çekenler...Kirpikler kısa,seyrek olunca algı hemen o yöne kayıyor :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kirpiklerin kisa ve seyrekse Yesim Ablacim Paradise Extatic derim, Lash sensational cok guzel uzatiyor ama dolgunluk vermiyor ama paradise dolgunluk da veriyor 💛

      Sil
  4. maskaraları ben de seviyorum.. rocketeur allığı çoğu kişi seviyor ama bana hiç olmadı desem :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkese yakisacak, her makyaja uyacak bir allik aslinda ama herkes sevecek diye bir sey yok tabii ki 💛

      Sil
  5. Çoğu favorimiz aynı canım. Başı bb krem çekiyor 😍😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok sevindim 💛 ahh o bb krem, bize tam uydugu icin cok sansliyiz bence 🌟

      Sil
  6. Pure Beauty BB ne güzel bi şeymiş öyle. Şişirme zannedip çok geç aldım, bayıla bayıla kullanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, bende de şöyle bir şey oldu, makyaja merak saldığım zamanlar bana uygun bir ten ürünü ararkan ilk bulduğum üründü. Aldım, çok sevdim, bitti hiç başka macera aramadan gittim her seferinde aynısını aldım hala da öyle yapıyorum. Bu yıl başka ürünler de dene artık dedim başka ten ürünlerini denicem yoksa benim için yapılmış olanı buldum zaten :)) Cilt tipine uyanlar için harika bir bb krem :)

      Sil