Dizi Önerisi | The Rain

Pazartesi, Haziran 18, 2018


   Heyy yeni bir yazıyla daha karşınızdayım, şu diziyi taze taze bitirmişken hemen sizinle de paylaşayım çünkü bence güzel dizi. Ben bu dizinin reklamlarını aylar önce görmeye başlamıştım ve oldukça ilgimi çekmişti dün de ne izlesem diye bakınırken The Rain'i görür görmez hatırladım ve hemen izlemeye başladım.
   Dizinin konusu şöyle, dünyaya yağmurla bir virüs yayılıyor, o yağmura yakalanan iskandinav halkının büyük çoğunluğu ölüyor, başroldeki iki kardeş babaları tarafından bir sığınağa yerleştiriyorlar sığınakta 6 yıl bekledikten sonra yemekleri falan tükenince sığınaktan çıkmak zorunda kalıyorlar ve yağmura yakalanmadan, hiç bir şekilde ıslanmadan  güvenli bir yer aramaya çalışırken hayatta kalmayı başaran başka insanlarla karşılaşıyorlar. Tabii bu insanların hepsi iyi insanlar olmuyor :) Bir grup gencin, dünyada ne olup bittiğini anlama çabalarını izliyoruz, dizi çok hızlı ilerliyor ve kendini izlettiriyor. Ancak diziyi izleyeceklere bir kaç uyarıda bulunmak istiyorum, dizi mantık hataları barındırıyor ve kurgusu mükemmel, yeni şeyler öğreneceğiniz bir dizi değil iyi vakit geçirmek için izleyebileceğiniz bir dizi bunu da belirteyim.


   Dizinin 1.sezonu yayınlanmış, netflix haricinde diğer sitelerden de izleyebilirsiniz. 1. sezon 8 bölümden oluşuyor, sezon finali de beni tatmin etti 2.sezonu merakla bekliyorum, gelir gelmez keyifle izlerim.
   Ben niye diziyi mantık hataları olmasına rağmen bu kadar sevdim, çünkü dizi İskandinavya'da geçiyor, Danimarka yapımı, farklı bir dil duymak ve hiç görmediğim oyuncuların olması hikayenin inandırıcılığını arttıran sebepler oldu benim için.Her dizide favori karakterimden de bahsediyorum bu dizide en sevdiğim karakter Martin oldu, Lea ve Jean'i de baya sevdim. Simone'a (Başroldeki kıza) pek ısınamadım, daha güzel, duyguları daha çok hissettirecek bir oyuncu olabilirmiş ama kızın klişe olarak fazla güzel olmaması doğal bir kız olması hikayenin inandırıcılığını benim için arttırdı açıkçası ama Simone'un aksine Kardeşi Rasmus'un oyunculuğunu çok beğendim.Fragmanı da şöyle bırakayım.

Dizi görsel yönden çok zevk ve ilham veren bir dizi, İskandinavya'nın doğasının güzelliğine zaten hayranım, yanii bu diziyi de dizi tavsiyesi bölümüne ekliyorum. İzleyecek olanlara şimdiden iyi seyirler :)
imdb:6.3

You Might Also Like

9 yorum

  1. Tam da dizi ararken çok iyi denk geldi bu :D İzleyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanlama süper olmuş o zaman, çok sevindimm :) İyi seyirler.

      Sil
  2. Bu aralar bu diziyle ilgili çok yorum okudum, ilgimi çekmeye başladı :) Hazır izlediğim diziler tatildeyken bakacağım buna ♥ Sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. Inanir misin, Game Of Thrones'u yeni izledim ve bitirdim. Ama acayip bi bosluga dustum. Cok uzun zamandir tv izlemiyorum. Dolayisiyla yabamci dizilerden de cok uzakta kaldim. Kitaolardan ayiramiyorum kendimi🙈 Got'la bi baslangic yaptim. Simdilerde yeni dizi arayisindaydim. Cok iyi oldu bu🌟🌟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geç cevaplayabiliyorum :(( GOT'tan sonra düşülen o boşluğu kolay kolay bir dizi kapatamaz ama :)) The Rain'i de keyifle izlemişsindir umarım çok çok sevgiler ♥

      Sil
  4. thank you ♥ Of cource, ı follow you back :)

    YanıtlaSil
  5. Yeni bitirdim bende bu diziyi,sevdim ama bayılmadım çünkü çok daha iyileri var bence;ama çerez niyetine rahatlıkla izlenebilir bi mini dizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İskandinavya sevgimden dolayı biraz daha fazla sevdim sanırım diziyi :)

      Sil